Voor wie therapie?

Kinderen / jongeren

Heb je last van sombere gedachten, negatieve gevoelens, onzekerheid, of boosheid? Ben je weleens bang of kun je niet goed in slaap komen? Weet je niet goed hoe je het moet zeggen als iemand iets doet wat jij niet wil? Of zit je misschien niet “lekker in je vel?” Dan is een therapie waarbij je sport, danst en speelt wellicht iets voor jou. Ook kan therapie je helpen om je rustiger te voelen in je hoofd en lijf, bijvoorbeeld door te oefenen met mindfulness.

Volwassenen

Bij spanningsklachten, angstklachten, onzekerheid en slaapproblemen of een burn-out, somberheid of rouw- en verliesverwerking, kunnen een bewegings- en lichaamsgerichte therapie of mindfulnessoefeningen helpen om rust in je lichaam terug te krijgen, en gevoelens van spanning te herkennen en te verminderen. Oefeningen op het gebied van sociale vaardigheden en weerbaarheid kunnen helpen als je moeite hebt met het aangeven van eigen grenzen en herkennen van andermans grenzen, gebrek hebt aan zelfvertrouwen en/of vertrouwen in anderen. Bij een negatief lichaamsbeeld of moeite met het uiten van je gevoelens kan een lichaamsgerichte benadering helpen hierin sterker te worden.

Kinderen / jongeren en volwassen met een verstandelijke beperking

Voor personen met een verstandelijke beperking is de wereld om hen heen soms best ingewikkeld. Daardoor past een bewegings- en lichaamsgerichte therapie beter dan een praattherapie. Door middel van spel, sport, dans, maar ook mindfulnessoefeningen kan gewerkt worden aan het herkennen en uiten van emoties,  herkennen en erkennen van lichaamssignalen en grenzen, het geven van een plekje aan moeilijke ervaringen, accepteren van (cognitieve en motorische) beperkingen en het op een speelse manier opdoen van succeservaringen.